25 Ekim 2006

ANIMAL collective


Avey Tare(David Portner), Panda Bear(Noah Lennox), Deakin(Josh Dibb), Geologist(Brian Weitz) kullağa garip gelse de grup elemanlarının isimleri böyle.Animal Collective NY'lu deneysel müzik yapan bir grup.Grup elemanları bir çok grubun biraraya gelme hikayesine "okul-çocukluk- arkadaşlığının bir grup kurmaya dönüşmesi" sahipler.Baltimore-Maryland 'li grup elemanları grubu kurduktan sonra albümleri yayımlamak için bir de Paw Tracks adında plak şirketi kurarlar.Kullandıkları isimler onları delilik adlandırmasına taşısa da "hey aslında farklı bir seyler yapabiliriz" e getiriyor onları bence.Müzikleri ilk dinlediğimde beni heyecanlandırmıştı.Folksever özelliğime Animal Collective ile birlikte Psych-folk/experimental-sever de girdi.Müzikleri günün sonunu rahat ve huzurlu bitirmek isyenler için olmayabilir ama yolda yürürken birden yoldan sapmanızı sağlıyacak türden olabilir.Belki bir az da "kaos" müziği bile diyebilirsiniz.
Aslında her ne kadar haklarında bir seyler yazmaya calışsam da dinlemek onları anlmanız için yapabileceğini en iyi şey.Grup album trafiğine önce Spirit They're Gone, Spirit They've Vanished ile başlar.Daha sonra Danse Manatee (2001, Catsup Plate),
Hollinndagain (2002, St. Ives), Campfire Songs (2003, Catsup Plate), Here Comes the Indian (2003, Paw Tracks),Sung Tongs (2004,Fat Cat)ile devam eder.Son olarak ise Feels (2005, Fat Cat)çıktıkları yolculuk olmuştur.
Sırada en sevdiğim kısım grup elemanlrının isimlerinin anlamları :
Avey Tare: David Portner olan ismini bölüp parçalar ve birleştirir.Davey in D'sini atar.Tare ise "tear" fiiline bir gönderme gibidir.
Panda Bear:Çocukken yaptığı 4 parçalık kasetinin üzerine yaptığı resimden geliyor.
Geologist:Biyoloji okumasına rağmen live gösterilerinde kullandığı "headlamp" sayesinde izleyiceleri onu bir "geologist" olarak görüyormuş.
Deakin:Avey Tare yazdığı romantik dönem edebiyat eserlerine benzeyen mektuplarını Conrad Deacon olarak imzalamsından geliyor.
Young Prayer şarkısının sözleriyle yazıma son onların imzasıyla son veriyorum.
a wall in my mind
and in the home, my love
will be my safe
and this will be the same
must the world let go of you
you're mine
you're mine
yourself
you're somewhere
young cries
this is how we'll speak to you
this is how you'll know me.

devamı...