06 Aralık 2008

for a minor reflection



For a Minor Reflection, Reykjavik'li bir enstrümantal post-rock grubu. İlk albümleri "Reistu þig við, sólin er komin á loft..."u kendileri kaydedip yayınlamışlar. Iceland Airwaves müzik festivalinde sahne almanın dışında en büyük başarıları Sigur Rós'a Avrupa turnesinde eşlik etmeleri.
Sigur Rós kendilerini o kadar tutuyor ki "Mogwai'yi geçebilecek potansiyele sahip" demişler bu çocuklar için (Kjartan, Goggi'nin kardeşiymiş lan!). Sahnede minicik duran (yaş itibariyle) For a Minor Reflection, seyirciyi kısa sürede coşturuyor. Ayrıca Sigur Rós'a Festival şarkısında eşlik ediyorlar. Konserden sonra da promosyon için cd-tişört vesaire satıyorlar standda. Hem sahne performanslarını hem albümlerini iyi bulduğum bu genç arkadaşları tavsiye ederim.
Kendileri Kjartan Holm (gitar), Guðfinnur Sveinsson (gitar, piyano), Elvar J. Guðmundsson (bas gitar) ve Jóhannes Ólafsson (davul).

3 yorum:

dream endless. dedi ki...

Evet Sigur Rós cok tutuyor kendilerini cunku Kjartan, Goggi'nin, Sigur Rós bass'cisinin kardesi.

Sahsen For A Minor Reflection, post-rock camiasinda en hazzetmedigim grup. Bu kadar kopya, bu kadar sablona dayali, bu kadar kiytirik bir baska grup yoktur herhalde.

Abilerini taklit edeceklerine, yasitlari Ólafur'dan gorsunler bence muzikte ozgun olan sey nasil yapilirmis. Gerci Sigur Rós ne ki kardesi ne olsun, al birini vur otekine diyorum. Bu dedigim yuzunden de cok buyuk laf isitirim gibime geliyor. Neyse.

manyetikbant dedi ki...

sigur ros'a birebir benzediklerine katılıyorum evet.
post-rock üzerine bu kadar net şeyler söyleyemem, bir araştırma soruşturma ilişkisi içindeyim kendisiyle sürekli.
yorum için de teşekkür ederim =)

kitsch insect dedi ki...

ben de diyorum ki dünya ikiye ayrılır müzik yapan izlandalılar ve dinleyen diğerleri.