07 Nisan 2007

the samuel jackson five


İsmiyle müsemma The Samuel Jackson Five (SJ5) Norveçli bir post-rock grubu. Grup aslında bir drum-bass projesi olarak kurulmuş, ama zamanla grup üyeleri değişmiş ve tarzları da farklılaşmış.
Keyboard, elektro gitar, bas gitar, davul ve çeşitli edevat marifetiyle, post-rock/caz karışımı enstrümantal müzik icra ediyorlar. İlk albümleri Same Same, But Different 2004'te çıkmış. Bunu 2005'te Easily Misunderstood izlemiş. 2007'nin ilerleyen aylarında üçüncü albümlerini çıkarmayı düşünüyorlar.
Kendilerini ana akıma alternatif olarak gördüklerini ve bunu değiştirmeyi de düşünmediklerini söylüyorlar. Şarkılarında melodiden uzaklaşmadan, sınırlarını mümkün olduğunca zorladıklarını, bu yolla emprovize ve dinamik bir müzik yarattıklarını belirtiyorlar. Üçüncü albümlerinde sözlü şarkılara rastlamak da mümkün olacakmış.
Grubun dinlediğim ilk albümü Same Same, But Different türler arasında dolaşmasıyla oldukça tatmin edici. Elektronik öğelerle gitar sololarının başarılı bir buluşması. Hem sakin, hem damarlarınıza enerji pompalayan şarkılar mevcut. Postmans Joke ve Britney Spears 4 President aklıma ilk gelenler.
İki albümü de eleştirmenlerce beğenilen SJ5, Dirty Three ve Sigur Rós'a turnelerinde eşlik etmiş. Geleceği parlak görünen grubun üyelerini tanıtmayı da ihmal etmeyelim:

Sigmund Bade: Bas gitar, keyboardlar
Kjetil Gundersen: Gitar, keyboardlar
Thomas Meidell: Gitar, bas gitar, keyboardlar ve çeşitli edevat
Thomas Kaldhol: Gitar, bas gitar
Stian Tangerud: Davul
Thomas dışında herkes perküsyon çalıyormuş, çünkü Thomas alkışları yapıyormuş!


SJ5 Resmi Sitesi
SJ5 MySpace Sayfası

0 yorum: