14 Ağustos 2007

Lady and Bird


Bird :
Lady?

Lady :
Yes Bird?

Bird :
It's cold

Lady :
I know

Lady :
Bird...
I cannot see a thing

Bird :
It's all in your mind
Bu sözler Lady & Bird ün La ballade of lady and bird parçasından.Lady and Bird,Bang Gang ten tanıdığımız İzlandalı Johannsson Bardi nin televizyon programcılığı ve gazeteciliğe ara verdiği bir ara oluşturduğu bir proje.Bardi,İsrail asıllı şarkıcı Keren Ann ile birlikte Lady and Bird olup büyüklere masal okuyor.Album hakkında indie ,indie pop diyebilirsiniz ama iki iyi müzisyenin bir araya gelmesiyle muhteşem birşey ortaya çıkmış.
"Suicide is painless" parçasıyla dinlemeye başaldığım bu grubu daha sonra "La ballade of Lady & bird" ile uzun bir süre albumun fragmanı gibi dinledim.Velvet Underground 'tan bildiğimiz "Stephanie Says " i yeniden keşfettim ve ardından diğer parçalar geldi.Kısaca Bardi ve Ann/lady and bird bir araya gelerek muhteşem birşey yapmışlar.Henüz dinlemeyen varsa ve eğer bu iki müzisyeni de seviyorsanız mutlaka dinlemelisiz.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Melankoli ve melodrama dedikleri bu olsa gerek. Sarıl yastığına dinle grubunu. Proje devam edecek, duyumlara göre.

Sühan Gürer dedi ki...

2 sene önceydi sanırım. Minimal elektronik bir parçadan bahsederken Kanadalı bir arkadaşım önermişti bana. O zaman tanışmıştım kendileriyle. Bende apayrı yerleri vardır. Umarım devam ederler.